Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Nieuwegein, hoofdvestiging Huis ter Heide
Zelf uw tuin veranderen in een strakke bestrating Redactie, 3 mei 2024
Tuin bestraten

Het bestraten van uw tuin kan een lonende onderneming zijn, waarbij u uw buitenruimte transformeert in een functionele en aantrekkelijke omgeving. Met de juiste planning, materialen en vakmanschap kunt u een prachtig bestrate tuin creëren die vele jaren meegaat. Wij begeleiden u van begin tot eind bij het proces van het bestraten van uw tuin in deze blog.

De planning en voorbereiding van uw tuinbestrating

Maak een gedetailleerde planning voordat u aan de slag gaat met betegelen. Zorg ervoor dat u de tuin zorgvuldig opmeet en een gedetailleerd plan maakt van hoe u de tuin wilt hebben na het bestraten. Denk aan looproutes, terrassen, bloemperken en eventuele speciale toevoegingen die u in uw tuin wilt opnemen.

Vervolgens is het tijd om de ondergrond voor te bereiden. Verwijder alle beplanting, zoals planten, gras en andere materialen van het terrein dat u wilt bestraten. Graaf de grond uit tot een diepte van ongeveer 15-20 cm om ruimte te maken voor de bestrating en de ondergrondmaterialen.

Kies de juiste materialen voor het bestraten van uw tuin

Het selecteren van passende materialen is van groot belang voor het welslagen van uw bestratingsproject. Bij uw overweging van verschillende opties zoals betonklinkers, natuursteen, baksteen en keramische tegels, is het van belang om te letten op duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget. Naast de feitelijke bestrating heeft u ook materialen nodig voor de ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin.

Het verbeteren van uw tuin met variërende legpatronen en ontwerpen

Als u begint met het aanbrengen van de bestrating, is het verstandig om eerst het gewenste legpatroon te kiezen. Vaak gekozen opties zijn onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Probeer verschillende ontwerpen totdat u het perfecte legpatroon voor uw tuin heeft gevonden.

Stap 4: Aan de slag met de bestrating

Nu u alle benodigde voorbereidingen heeft voltooid, is het tijd om daadwerkelijk te starten met het leggen van de bestrating in uw tuin. Begin bij een strak oppervlak, zoals een muur of een rand, en werk langzaam naar buiten toe. Maak gebruik van een waterpas om te controleren of de bestrating gelijk ligt en voeg zo nodig wat extra zand toe om oneffenheden weg te werken.

Het afronden en onderhouden van uw tuinbestrating

Zodra alle bestrating is gelegd, is het tijd voor de laatste afwerkingen. Haal overtollig zand van het oppervlak en druk de bestrating vast met een trilplaat. Sluit de kieren tussen de stenen met voegzand of voegmortel om te voorkomen dat er onkruid groeit.

Om uw bestrate tuin in goede conditie te houden, is regelmatig onderhoud van cruciaal belang. Het is belangrijk om regelmatig de bestrating schoon te vegen om vuil en bladeren te verwijderen en beschadigingen of verzakkingen direct te repareren. Door uw handigheid te combineren met de juiste adviezen, kunt u zelf aan de slag gaan met het bestraten van uw tuin en een mooie buitenruimte creëren waar u met trots op kunt kijken.

Overweegt u om een professional in te huren?

Twijfelt u of u een professional wilt inschakelen voor dit klusje?Als u de expertise van Hoeree Tuinen wilt inschakelen voor het klusje, neem dan contact met ons op. Dit zorgt ervoor dat uw tuin exact naar uw smaak wordt bestraat, zonder dat u zelf de handen vies hoeft te maken!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1000

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.