Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Nieuwegein, hoofdvestiging Huis ter Heide
Uw groene oase beschermen tegen de variabele klimaatomstandigheden Redactie, 13 mei 2024
Plas met regenwater en regendruppels

Te midden van de natuur staat uw tuin, die direct de gevolgen van de veranderende klimaatomstandigheden ondervindt. Door de toenemende extremen, met inbegrip van langdurige hittegolven, stortbuien en droogteperioden, is het van essentieel belang om uw groene oase te beschermen tegen deze grillige omstandigheden van Moeder Natuur. Een positief punt is dat er verschillende initiatieven zijn die u kunt nemen om uw tuin aan te passen op deze uitdagingen en hem weerbaarder te maken.

Praktische manieren om uw tuin te beschermen tegen extremen in het klimaat

Het excessieve gebruik van water in uw tuin is niet meer verantwoord, gezien de toenemende druk op watervoorraden en de regelmatige extreme weersomstandigheden. Moderne technologie biedt ons geavanceerde systemen die ons helpen om water efficiënter te beheren. Een van de bewezen methodes om waterverlies te minimaliseren, is door gebruik te maken van geavanceerde irrigatiesystemen, zoals druppelirrigatie en sproeiers met timers.

Het water wordt met behulp van deze systemen direct naar de wortelzones van planten gevoerd, waardoor verdamping en verspilling door overmatig sproeien worden beperkt. Het hebben van regentonnen is een voornaam middel in waterbesparing. Deze simpele, maar effectieve apparatuur biedt de mogelijkheid om regenwater op te vangen en te benutten voor het begieten van uw planten.

Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, verminderen we onze afhankelijkheid van kostbaar leidingwater. Hierdoor wordt onze ecologische voetafdruk ook kleiner. Het gebruik van permeabele materialen in uw tuin is ook een slimme keuze.

Het gebruik van grindpaden en poreuze bestrating draagt bij aan het verbeteren van de waterafvoer en het voorkomen van overstromingen. Het infiltreren van regenwater in de bodem wordt mogelijk gemaakt door permeabele oppervlakken in plaats van directe afvoer naar riolen. Het opgenomen water kan teruggevoerd worden naar het grondwater of door de plantenwortels vastgehouden worden.

Uw tuin beschermen met doordachte schaduw en beschutting

Beschermde plekken in de tuin zijn heerlijk om te ontspannen tijdens zonnige dagen. Echter, ze zijn cruciaal voor het handhaven van de vochtbalans en de bescherming tegen de schadelijke effecten van overmatige blootstelling aan de zon. Door bomen en struiken op een slimme manier in uw tuin te plaatsen, kunt u natuurlijke schaduw creëren en tegelijkertijd bescherming bieden aan gevoelige planten tegen direct zonlicht.

Bomen zijn bijzonder krachtig als schaduwgevers met hun uitgestrekte kruinen en grote bladeren, die een verkoelend effect hebben op hun omgeving. Naast bomen kunnen struiken ook fungeren als schaduwscheppers en bescherming bieden tegen direct zonlicht. Kies voor weelderige, bladrijke struiken die een compact bladerdak vormen en zorg ervoor dat ze op strategische posities worden geplaatst.

Duurzame tuinpraktijken

Duurzaamheid in de tuin begint bij het overstappen op biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke meststoffen. Door het gebruik van chemische pesticiden kunnen nuttige insecten en andere dieren in de tuin worden geschaad, en de kwaliteit van de bodem kan eronder lijden. Met natuurlijke meststoffen en biologische bestrijdingsmiddelen draagt u zorg voor het broze evenwicht van het ecosysteem in de tuin.

Hierdoor vermindert u de blootstelling aan schadelijke chemicaliën voor zowel mens als dier. Een mix van planten in uw tuin kan een aantrekkelijke habitat creëren voor bestuivende insecten zoals bijen, vlinders en zweefvliegen. Deze insecten spelen een essentiële rol bij de bestuiving van planten en dragen bij aan de vruchtbaarheid en het voortbestaan van de tuin.

Verder is het een mogelijkheid om passende leefomgevingen te realiseren die voldoen aan de behoeften van vogels, bijen en andere dieren. In uw tuin bieden vogelhuisjes, bijenhotels en natuurlijke schuilplaatsen zoals dichte struiken en stapelmuurtjes bescherming en nestgelegenheid aan dieren. Hierdoor ontstaat er een bloeiende en evenwichtige gemeenschap van flora en fauna in uw tuin.

Heeft u behoefte aan een professionele tuinier?

Bent u op zoek naar professioneel advies om uw tuin te beschermen tegen klimaatschommelingen?Laat Hoeree Tuinen u begeleiden bij het klaarmaken van uw tuin voor klimaatverandering!Voor verdere ondersteuning zijn wij bereikbaar via 030 340 1000.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1000

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.