Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Nieuwegein, hoofdvestiging Huis ter Heide
Je schutting beitsen voor bescherming Redactie, 18 april 2024
Met kwast schutting beitsen

De dagen worden langer en de temperatuur wordt geleidelijk warmer. Het duurt niet lang meer voordat u weer kunt relaxen in de tuin. Het is begrijpelijk dat niemand naar een lelijke schutting wil kijken, maar dat hoeft gelukkig niet.

Wanneer u uw schutting eenvoudig wilt vernieuwen en beschermen, is het tijd om te beitsen!Het is haalbaar om zelf dit uit te voeren en zo geld te besparen. In dit artikel wordt stap voor stap aangegeven waarom beitsen noodzakelijk is, hoe het procedé verloopt en wanneer dit het beste uitgevoerd kan worden.

Hoe werkt beits eigenlijk?

Beits is een vloeistof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht vasthoudtOok zijn er kleurstoffen in beits die voorkomen dat de schutting verkleurd door de zonnestralenHierdoor werkt beits als een beschermende laag voor de schutting

Waarom is het verstandig om uw schutting te beschermen met beits?

Waarom is het beitsen van uw schutting nou zo handig?De bescherming van uw schutting wordt versterkt door beits aan te brengen. Het Nederlandse weer is niet altijd even betrouwbaar en kan verrassend zijn.

De schutting kampt met de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Voornamelijk de regen vormt een uitdaging gezien het hout van de schutting vocht absorbeert. Dit kan leiden tot beschadiging of verzwakking van de schutting door mogelijke schimmelgroei of houtrot.

Om te vermijden dat dit gebeurt, is het cruciaal om uw schutting te onderhouden. Het gebruik van beits is zeer verstandig aangezien het uw schutting de benodigde bescherming biedt. Het is niet nodig om elk jaar de beits te vernieuwen, de bescherming blijft langdurig van kracht!

Schutting beitsen in stapjes

Eerste stap in het beitsproces: schutting reinigen

Het is van groot belang om voor aanvang van het beitsen het juiste voorbereidende werk te doen. Het eerste wat u moet doen, is de schutting reinigen. Het is van belang om de schutting schoon te maken om alle mogelijke aanslag en eerdere behandeling te verwijderen. Indien nodig kan een hogedrukspuit van pas komen.

Stap 2: Schuur zorgvuldig de schutting

Dan is het tijd om de schutting licht te schuren. Het schuren van de schutting is cruciaal voor elk type hout, tenzij anders aangegeven op de verpakking van de beits. Een schuurmachine of schuurpapier is handig bij het schuren van de schutting.

Stap 3: Reinig uw schutting op een nauwkeurige manier

De schutting oogt een beetje slordig na het schuren. De schutting nog een keer goed schoonmaken voordat u begint met beitsen is essentieel. Controleer eerst of de schutting helemaal stofvrij is, dit kan zich anders in de schutting gaan nestelen.

Zodra de schutting vrij van stof is, kunt u doorgaan met de laatste schoonmaakklus. U kunt perfect een borstel of een doekje met water gebruiken. Het wordt afgeraden een hogedrukspuit te gebruiken, aangezien dit de toplaag van de schutting kan beschadigen.

De schutting dient gebeitst te worden in stap 4

Het is verstandig om voordat u begint eerst gedurende 1 minuut de beits goed te roeren. Nadat u de beits heeft geroerd, kunt u deze gelijkmatig aanbrengen op de schutting met een kwast. Wanneer de eerste laag beits na 24 uur droog is geworden, kunt u zonder problemen een tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1000

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.